Rüyada kazık görmek

Bir kimsenin rüyada duvara kazık çaktığını görmesi, kadir ve şanlı bir zata muhabbet etmeye alâmettir.

Rüyada bir eve kazık çakmak, bir kadına gönül bağlamak ile tâbir olunur. Kazık görmek, devlet reisi veya onun benzeri ile de tâbir edilir.

Rüyada yaşlı bir adamın kendisinin sırtına bir kazık veya bir çivi çaktığını görmek, neslinden bir melik veya zamanın teki olacak bir âlimin çıkmasına delâlet eder.

Rüyada görülen kazık ağaçtan ve o kazığı onun sırtına çakan da genç bir kimse olursa, bu rüya, onun kendisine düşman olacak bir çocuğunun dünyaya gelmesine delâlet eder.

Rüyada demirden kazık görmek, mal ve kuvvete delâlet eder. Bazı kere de kazık görmek, sivri ve keskin olduğundan, acılara ve katılığı sebebiyle de, üzüntü, keder ve tasaya alâmettir.

Rüyada kendi tenasül uzvundan on iki kazık çaktığını ve kendisinin de bir mescidin mihrabında bulunduğunu görmek, doğacak on iki çocuğa ve o çocukların hepsinin imam olmalarına delâlet eder.

Rüyada bekar bir adamın bir duvara veya yere kazık çaktığını görmesi, evlenmeye delâlet eder. Evli ise, hanımının hamile kalacağına işarettir. Bir kimsenin rüyada kendisini bir kazık üzerinde görmesi, âlim ve fazıl bir zâttan kuvvet almaya delâlet eder.

Lütfen Paylaşın!
0Shares

BİR CEVAP YAZIN