Rüyada kaya görmek

Kişinin rüyada kayalar görmesi, sabırlı ve şerefli bir kadına delâlet eder. Yine kayalar, işlerde basiretli hareket etmeye, sabır ve sebata, uzun ömre, hayvanlara ve binalara delâlet eder.

Nablusî (rh.a.) demiştir ki: “- Rüyada kaya görmek, bazan da: “Kayaya sığındığım vakit ben balığı unutmuşum.” (Kehf, 63) mealindeki âyet gereğince unutmaya işarettir.”

Kirmanî der ki: Rüyada kaya görmek, iki vech ile tâbir olunur:

a) Mal,

b) Büyük bir adam.

Rüyada beyaz bir taş düştüğünü görmek, güzel huy sahibi bir kimse ile dost olmaya ve ondan gelecek hayır ve menfaata delâlet eder. Bekâr bir kimsenin rüyada ata biner gibi bir taşın üstüne çıktığını görmesi, yakında evleneceğine delâlet eder.

Rüyada şehir içinde görülen büyük taşların çokluğu, o şehir halkı için ucuzluğa ve bolluğa işarettir. Kaya şöhrete delâlet ederse, o şöhret rüya sahibi için uzun bir müddet devam eder. Eğer kadına delâlet ederse sabırlı ve kanaatkar olur. Kaya rüyası şöyle de tâbir olunur:

a) Kapı eşiği,

b) Merdiven ayağı,

c) Sütun,

d) Âbide…

Bir kimsenin rüyada taşı deldiğini ve onu bir şeye benzetmeye çalıştığını görmesi, bir meseleyi araştırmaya ve onun sırrına vakıf olmaya delâlet eder. Bazı kere de koca koca kayalar görmek, kalbi katı, gafil ve cahil kimse ile tâbir edilir.

Lütfen Paylaşın!
0Shares

BİR CEVAP YAZIN